Duna - parti grill parti

Duna - parti grill parti
aug. 22
BORÁSZOK A HAJÓN

BORÁSZOK A HAJÓN

Borvacsora a Rustica Borműhely borász-házaspárjával Szentendréről

Második Küllő Hajóbári Borvacsora a Rustica Borműhely alapító borász-házaspárjával, Madar Ágnessel és Tóth Jánossal Szentendréről.

ÉRKEZÉS: 19:00-tól

KEZDÉS: 19:30

A Rustica Borműhely egy kézműves borászat, amely Szentendrén működik 2020 óta. A pincészet fiatal kora ellenére Ágnes és János alapító-tulajdonos borászok az első pillanattól kezdve megalkuvások nélkül hozzák azt a magas minőséget, mely Szentendrét a filoxéra járvány előtti időkben Európa-szerte ismert borvidékké emelte.

II. Béla királyunk 1138-ban szőlőt adományozott a mai Kő-hegyen, de jól tudjuk, hogy jóval korábbról is fennmaradt egy római villa maradványa a határban. A mai Skanzen területén találhatóVilla Rustica leletanyaga alátámasztotta, hogy már a II-IV. században szőlőt termesztettek e vidéken. A környéknek a török idők pusztulást hoztak, hogy aztán a szerbek nagy vándorlása idején ortodox szerbek és katolikus dalmátok költözzenek ide. A borvidék felvirágoztatása bámulatosan gyorsan haladt, hiszen az 1690-es érkezésük után egy emberöltővel már Európa-szerte keresett árucikk volt a szentendrei bor.

"Kézzel, lábbal, lélekkel...” Jánosék ihletettsége és elhivatottsága egészen a második századig nyúlik vissza: boraik spontán erjesztéssel, szűretlenül, alacsony kén használat mellett készülnek. A nő és a férfi, az értelem és az érzelem, a múlt és a jövő, a csend és a zene látszólagos ellentéte a legnagyobb harmóniában egyesül kettejük mindennapi életében és így minden egyes hordó borukban. Termőterületük Pilisborosjenőn, pincéjük Szentendrén található. A jenői agyagos-meszes talaj jó savszerkezetű borok készítésére ad lehetőséget, melyet a házaspár gondossága és hozzáértése tesz igazán izgalmas, tartalmas itallá. 

A nemrégiben Szlovákiában megrendezésre került Szkala Garamkövesdi Nagydíj nemzetközi borversenyre benevezett 7 tételük mindegyike érmet kapott (1 arany, 3 ezüst, 3 bronz).

Menüsor

Grillezett padlizsántekercs kecskesajttal

Grillkolbász válogatás

Barbecue marhaszegy fóliás burgonyával, korianderes kukoricasalátával

Környékbéli sajtválogatás

A menüsort összeállította:

Tóth Péter ex-chef de cuisine for Gundel

Borsor

Gyöngyöző Chardonnay

Ezerfürtű

Irsai Olivér

Chardonnay

Zweigelt rozé

Kékfrankos siller

Merlot

Jegy
Jegyár 24 000 Ft / fő
JEGYVÁSÁRLÁS

Iratkozz fel!

TOVÁBBI PROGRAMOK

aug. 22

BORÁSZOK A HAJÓN

Borvacsora a Rustica Borműhely borász-házaspárjával Szentendréről RÉSZLETEK
szept. 5

BORÁSZ A HAJÓN

Borvacsora a Kőhegybor nemzetközi borakadémikusával Szentendréről RÉSZLETEK
Sütiket használunk az oldalunk megfelelő működésének biztosításához és az oldalunk látogatottságának elemzéséhez. További részleteket a sütitájékoztató tartalmaz.
Összes süti elfogadása
Alapvető sütik elfogadása